2019-ben hódít a kerékpározás

divatos bicikli

Évről-évre egyre nagyobb divatnak örvend a kerékpározás.
A biciklizés funkciója nagyszüleink kora óta egészen átalakult. Míg nagyszüleink még azért ültek kerékpárra, mert nem volt lehetőségük mással közlekedni, addig ma már sokan inkább csak a trendfaktor miatt fektetnek be inkább egy kerékpárba, mint egy kocsiba.

trendi kerékpár

A veganizmussal és a fitness irányzatokkal együtt, az egészségesebb életmód, a tudatos, környezetkímélő közlekedés is szerencsére sokkal népszerűbb, mint néhány évvel ezelőtt volt. Budapesten például évről-évre megduplázódik a biciklisek száma, hála annak, hogy a bringázásnak sikerül a trendi oldalát hangsúlyozni.

A legtöbb helyen az infrastruktúra igyekszik tartani a tempót a megnövekedett kerékpárút-igénnyel kapcsolatosan és sorra épülnek a bringások által biztonságosan és kényelmesen járható utak (Budapesten és vidéken egyaránt).

A kerékpározással temérdek pénzt lehet megspórolni, hiszen nincs szükség üzemanyagra és a bicikli karbantartási költsége is elenyésző. Egyedül a vásárlás összege rúghat viszonylag nagyobbra, de 80 000 Ft körül már egészen szuper bicikliket lehet vásárolni, melynek ára ráadásul a bérlet- és jegyvásárlás, vagy üzemanyagvétel árának megspórolásával hamar megtérül.

Emellett a kerékpározás kifejezetten pozitív hatással van az egészségre, kiváltképp a mai világban, mikor egyre többen végeznek ülő-, irodai munkát.

irodába biciklivel

Ha mindezen indokok nem lennének elegek a kerékpáros közlekedéshez, akkor hát említsük meg, hogy ha biciklit szeretnénk, napjainkban szuper stílusos kerékpárok közül válogathatunk.

A kerékpározás nem csak hobbi, közlekedési mód, hanem életstílus, sőt személyiségünk kifejező eszköze is lett. Olyan kicsit, mint az öltözet. Vannak kerékpárok, melyeket a klasszikus, mindig divatos farmerrel lehetne megfeleltetni, míg másokat az egészen extrém bőrrucival akár.

Egy klasszikusabb vonalvezetésű országúti kerékpár például, mint a mindenhez jól passzoló farmer:

És egy extravagáns FatBike, mint egy masszív bőr bakancs:

A kerékpárok nem csak stílusukban, színükben, mintájukban is illeszkedhetnek személyiségedhez. Egészen máshogy mutat például egy krémszínű cruiser, mint egy fekete-narancssárga mintás országúti kerékpár. Emellett kiegészítők tekintetében is számos lehetőség áll a bringások rendelkezésére.

Mintás kosarakkal, kulacstartókkal, visszapillantó tükrökkel, csomagtartóval, stílusos csengőkkel, küllődíszekkel szabhatod egyéni ízlésedre bringádat.