Feng Shui a hálószobában

feng shui a fürdőszobában

M

i is valójában a Feng Shui?
Kínaiul annyit ejlent, hogy szél – víz, ami arra utal, hogy az energiák az életünkben, illetve azon tárgyak energiái, amik körbevesznek minket, úgy mozognak mint a szél és a víz. Ez az energiamozgás pedig kihatással van az életünkre.

Tehát a Feng Shui a gyakorlatban a minket körülvevő tárgyak energia-mozgásának a ránk való hatása.

Ami nagyon jó a Feng Shui-ban, hogy nagyon kis átalakításokkal, változtatásokkal is nagy eredményeket lehet elérni és abból is dolgozhatsz, ami otthon van.

Cikkünkben most kifejezetten a hálószoba Feng Shui alapján történő berendezésére adunk tippeket.
Hogy miért pont a hálószoba? Mert otthon tartózkodva ez az a tér, ahol a legtöbb időt töltjük.

feng shui

5+1 tipp a hálószoba Feng Shui-jának javítására

  1. Tipp: Színek

Egy jó hálószoba olyan energiákat kell, hogy sugalljon, amiktől ki tudod magad pihenni, tudsz megfelelően regenerálódni, feltöltődni.

Ebben nagyon nagy szerepet játszhatnak például a színek. Jobb olyan színeket választani a hálószobába, melyek nagyon világosak, kellemesek. A föld színek lehetnek az ideálisak: krém színű, fehér falak. A rikító zöld, sárga szobában nehezebb lelazuni, mint egy tisztább, letisztultabb, nyugodtabb színű szobában.

2. Tipp: Az ágy elrendezése

A hálószoba legfontosabb bútora az ágy, nagyon fontos, hogy hova és hogyan helyezzük azt el. A Feng Shui szerint a legjobb, ha az ágyat a szoba leghosszabb falához toljuk, a háttámlája ahhoz ér hozzá. Valamint, ha az ágyunkban fekszünk, rálátunk az ajtóra, de az nem pont velünk szemben van.

Az ágyat nem szabad a falhoz tolni, mert úgy lezárjuk az egyik oldalunkról az energiaáramlást. Jobb, ha az ágy két oldalán 1-1 éjjeliszekrény van.

Egy kis érdekesség: azok, akik a falhoz tolják az ágyat lezárják az ágy egyik oldaláról érkező energiaáramlást, azt amelyik a párjuk felől érkezne. Ezzel azt az energiát gerjesztik, hogy pár nélkül is jól megvannak. Így azok számára, akik párt keresnek, szerencsésebb megoldás nem beszorítani a falhoz az ágyat. Tedd elérhetővé az ágy mindkét oldalát. Így azt sugallhatod, hogy készen állsz a párkapcsolatra, így könnyebben bevonzhatod az új partnert.

3. Tipp: Az ablak elhelyezkedése

A hálószobában az ablak semmiképp se legyen az ágy mögött, ugyanis ott az energia folyamatosan ki-be mozog és ha minden nap ott alszol, az a személyes energiádat is ki fogja mozgatni az ablakon. Ez hosszútávon nem jó, mert lefáradsz tőle.

4. Tipp: Ne legyen kupi a szobában

Ha a padló felszíne tiszta és nem hevernek ruhakupacok a földön, úgy az energia jobban tud áramolni. Nem szerencsés az sem, ha az ágy alatt tárolod a holmikat, mert az szintén gátolja az energia áramlását.

5. Tipp: Képek, dekorációk elrendezése

A legtöbb ember a hálószobában szeretetet, szerelmet szeretne bevonzani, így ha olyan képeket helyezel el a hálószobában, amiken olyan személyek vannak, akik egyedül vannak, vagy minden dekorációs elemből csak egy van, ezzel szintén azt fogod bevonzani, hogy jól érzed magad egyedül. Így hát akkor, ha párra vágysz, olyan képeket illetve dekorációs elemeket javasolt elhelyezned a hálószobában, melynek fogurái párban vannak.

+1: tabuk

Olyan tárgyakat ne nagyon tegyél a hálószobába, amelyek csontokat, koponyákat ábrázolnak, ugyansi ezek a halált képviselik, negatív energiákat vonzanak be.

Vigyázni kell még a vízenergiákkal is. Ha olyan szobád van, amire rögtön nyílik egy fürdőszoba, azt az ajtót lehetőleg tartsd csukva, tegyél rá egy függönyt. A víz energiák ugyanis folyamatos mozgásban vannak, emiatt azt fogják eredményezni, hogy nem tudsz nyugodtan pihenni. Csobogót, akváriumot ne tegyél a hálószobába.

Ne legyen semmilyen technológiai kütyü a hálószobában, mert ezek rossz energiákat sugároznak. Illetve olyan energiákat bocsájtanak ki magukból, melyek az egészségre károsak.

Lehetőleg ne tegyél tükröt a hálószobába, semmiféleképp se az ágy elé. Olyan ez mint egy ajtó, egy ablak, egy másik dimenzió, ahol az energia tud áramolni, folyamatosan mozog.

Próbáld ki tippjeinket és élvezd ki a pozitív energia tökéletes áramlását!