Hogyan hat a kollagén a bőrre? 

A kollagén egy olyan természetesen előforduló fehérje, mely mind közül a legnagyobb mennyiségben van jelen az emberi szervezetben.

Bár a kollagént alapvetően a szervezet maga is elő tudja állítani, az életkor előrehaladtával a szervezet kollagéntermelő képessége lelassul, ennek jelei pedig sajnos meglátszanak a bőr állapotán is. Érdemes tehát egy bizonyos életkor felett tudatosan is elkezdeni a kollagén pótlást kollagén kapszula vagy por segítségével.

Miért is érdemes kollagént szedni? Hogyan hat a kollagén a bőrre?

1.)    Feltölti a ráncokat

A kollagén segít rugalmasabbá varázsolni a bőrt, ennek köszönhetően képes esztétikailag javítani a ráncos bőrön, feltöltve a ráncokat. Ez aztán a gyakorlatban azt eredményezi, hogy a kollagént alkalmazó arcbőre fiatalosabb megjelenésre tehet szert. Vannak erre a célra speciális kollagén tartalmú krémek, sőt akár kollagén injekciók is, de a legkényelmesebb és legtermészetesebb használatot a kollagén kapszula, vagy por biztosítja.

2.)    Javítja az aknés bőr állapotát

A pattanás, akné komoly hegeket hagyhat a bőrön. A kollagén segíthet ezeknek a mélyedésszerű hegeknek a halványításában úgy, hogy fizikailag megemeli a bemélyedéseket, így azok valóban kevésbé lesznek látványosak.

3.)    Fiatalítja a bőrt

Volt már róla szó, hogy a kollagén feltölti a ráncokat, ez azonban nem csak az arc ráncaira vonatkozik. A test egész felületén képes fiatalosabbá, feszesebbé varázsolni a bőrt, így az egész megjelenés fiatalosabb hatást kelthet.

Ha tehát úgy veszi észre magán, hogy csökken bőre feszessége, az vékonyabbnak, szárazaddban és ráncosabbnak tűnik, érdemes kipróbálnia a kollagén étrend-keigészítőket. A kollagén bőrfeszesítő hatása miatt még terhesség alatt, sőt terhesség után is hasznos lehet és biztonságosan alkalmazható. Természetesen fontos azonban, hogy meggyőződjön arról, hogy minden esetben biztonságos forrásból beszerzett terméket alkalmazzon.