Mi az a hevítőrúd? 

Hallott már a hevítőrudakról, de nem tudja hová tenni, mik is ezek a termékek?
Fényt derítünk a leggyakoribb kérdésekre. 

A hevítőrudak olyan cigaretta helyettesítők, melyek egyedülálló módon a dohányt tealevéllel helyettesítik. A hevítőrudak tehát minden esetben és 100%.ban dohánymentesek, fő összetevőjük általában valamilyen gyógynövényi keverék, vagy fekete tea.
Figyelem! A hevítőrudak össze nem keverendők a szintén népszerű Heets termékekkel, a heets-ek ugyanis dohányt tartalmaznak, míg a hevítőrudak nem! Ennek megfelelően Heets ma Magyarországon kizárólag a Nemzeti Dohányboltokból vásárolható, míg hevítőrudak bármely webshopból, vagy fizikai üzletből, így nem ritkán megtalálhatók a kisebb-nagyobb élelmiszer üzletekben is. 

A hevítőrudak használatához hevítőkészülékre van szükség. Ez a készülék megegyezik bármely olyan készülékkel, melyekbe a heets termékek is kompatibilisek.

A hevítőrudak között találhatók nikotinos és nikotinmentes termékváltozatok is. A nikotinos termékek nikotinsó formájában tartalmazzák a nikotint. A nikotinsó jellemzője, hogy kevésbé marja használat során a torkot, mint a nikotin, ám ugyanúgy támogatja a függőséget. 

Mivel ezek a termékek jelenleg nem minősülnek jövedéki terméknek, így különböző ízesített termékváltozatokban is elérhetők. Kipróbálhatja a klasszikus gyümölcsös ízeket, vagy akár a különlegesebb kávés, mojitos, csokoládés, rumos, vajas kekszes aromákat is.

Figyelem: A hevítőrudak nem azonosak a jelenleg értékesítési tilalom alatt álló Elf Bar termékekkel. Míg az Elf Barok különböző liquideket tartalmaznak, addig a hevítőrudak fő összetétele a győgynövényi keverék, főként tealevelek. A hevítőrudak értékesítése a 100%-ban legális a dohányboltokon kívül is.