Legyél stílusos öltönyben!

stílusos öltönyök

ö

LTÖNY, maga a szó vajon mire utal? Mit jelentenek a betűk? Biztos, te is hallottál már a grafológiáról, az íráselemzésről. Minden ember más és más, épp ezért mindenki másféleképpen írja le a betűket, szavakat. Próbáld ki! Öltöny! Írd le zsigerből, ahogy bármikor tennéd, majd írd le újra és újra. Változott valamit? Érdekes megfigyelnünk a betűk jelentését. Öltöny: két ugyanolyan magánhangzó, Ö betű, mely nagy jelentősségel bír, bezártságra utal. Feltételezhetjük azt is, hogy az öltönynek, mint ruhadarabnak fontos szerepe van a személyiségünkbe. Bezár, véd ugyanakkor és pont ezért magabiztosságot is nyújt. Fekete öltöny az aktív, férfias megjelenés szimbóluma, míg a tengerkék színű öltöny a koncentráció, küzdelem és a siker jelentősségel bír. A szóban egyéb magánhangzót nem találunk, viszont nézzük a mássalhangzókat egyesével. L: támasz, kényelem. T: ember, szellemi törekvés. N: erő, egyensúly. Y: koncentráció. Hm, érdekes megfigyelés. Egy betű sem negatív vagy kicsinyes jelentésű, inkább arra utal, mennyire fontos is lehet ez az életünkbe.

öltöny

Szeretnél te is férfias, elegáns, komoly és egyben jóképű is lenni? Fontos számodra ki mit mond a megjelenésedről? Öltözz igényesen, válassz jó minőségű öltönyt kifejezetten jó áron! Pár jó tanács az öltönyökkel kapcsolatban illetve, hogyan is viseld azokat.

  1. ha nyár van vagy kimondottan izzadós típus vagy, az öltöny illetve, az ing alá vegyél atlétát! Figyelj arra, hogy véletlenül sem pólót, mert úgy nagyon pacuha leszel.
  2. általában egy öltöny szett három részből áll: nadrág, zakó és mellény. Manapság az utóbbi már nem is divat, annál inkább figyeljünk a nadrágra. Biztosan láttál már olyat, ami túl bő, túl hosszú szárú vagy túl rövid. Egyik sem jó, viszont fontos, hogy olyan öltöny nadrágot válassz, amiben jól érzed magad. Ha szeretsz sikkesen és trendin öltözködni nyugodtan hagyd hogy látszódjon a cipőd szára, esetleg a bokád is. Egy férfias, izmos vádlin még jól is néz ki! Hanyagold viszont a bő szárú, szigorúan élére vasalt nadrágot, az 50 évvel ezelőtti divatot. Ha leülsz figyelj arra, hogy a nadrágból ne látszódjon ki a lábad. Fontos a megfelelő zokni kiválasztása is. A mai trend teljesen elfogadja a mintás, bohókás, színes zoknikat, ha pedig konzervatív vagy maradj a már jól bevált egyszínű daraboknál.
  3. nyakkendő! Ha fontos, ünnepélyes az alkalom mindenképp viselj nyakkendőt. Próbáld ki a színes: kék, zöld, lila, rózsaszín nyakkendőket vagy akár ezeket keverve mintákkal. Arra figyelj, hogy a nyakkendő épp érje el az öltöny nadrágot, a derekadnál ne legyen hosszabb vagy rövidebb.
  4. az öltöny nem zakó! A sportzakó jóval karcsúsítottabb és rövidebb ezzel ellentétben az öltöny takarja a feneked.
  5. biztos láttad már akár filmekben is, hogy mielőtt a férfiak leülnek, kigombolják az öltönyüket. Nyilván nem azért, hogy a túl sok töltöttkáposzta miatt ne repüljenek le a gombok róla.

A jó minőségű és divatos öltöny a megfelelő méret miatt az igazi. Mit értek megfelelő méreten? Az öltöny ujja a csukló közepéig érjen. A váll érintse a vállrészt. Tudd begombolni a zakót! Csak egy pár cm-t engedjen az anyag, különben egy számmal nagyobb a méret. Ha nem személyre szabott öltönyt veszel, hanem online vásárolsz mindenképp mérd le a hosszakat úgy biztos, hogy nem fogsz mellé lőni.