Miért érdemes fenyő bútort venni?

Aki fenyő bútor választ magának, az egyértelműen hosszú távú befektetésként tekinthet rá, ugyanis a fenyő bútorok sok bútorral ellentétben időtállóak, sőt natúr változatban egyfajta nemes árnyalat érik be rajtuk, mely az egész helyiségnek ad egyfajta természetes patinát.

A fenyőbútor stílustól, nemtől és kortól függetlenül megálja a helyét bárki nappalijában, hálószobájában vagy legyen szó a ház bármely helyiségéről, mindenhol mutatós része a térnek, alkalmazkodva a modern, extravagáns, természetközeli és rusztikus stílusokhoz egyaránt.

fenyőbútor

Mitől minőségibb egy borovi fenyő bútor, mint egy hagyományos bútorlapos megoldás? A Borovi fenyő olyan tűlevelű fa, mely egyaránt tartós és sokoldalúan felhasználható, éppen ezért kedvelt a bútor iparban is. A legváltozatosabb éghajlati viszonyok között is megél, szívósságát pedig átörökíti a belőle készült bútorokra is. Erezete határozott, egyedi mintákat adva ezzel minden egyes bútornak. Éppen ezért ritkán szokták festett változatban kérni, mivel mindenki kedveli a fa erezete által kivetített különleges mintákat.

Valamint nem csak az erezete szép és különleges a borovi fenyőből készült bútoroknak, hanem ez a fa erezet egy erős, szívós rostszerkezet kivetülése, mely nem csak az időjárási viszonyoknak állt ellen a szabadban, de évtizedeken keresztül bírja a mindennapi használatot az ebből a faanyagból készült ágy, asztal és bármely bútordarab. Új fenyőbútor vásárlásakor jellemző a világos, „friss” szín, mely jellemzően új illatot áraszt, majd ez fokozatosan a fény hatására sötétedik és hozzáidomul a többi bútordarabhoz.

Hova ajánljuk a fenyő bútor alkalmazását?

Szinte bárhova, stílustól függetlenül. Mégis van pár érdekeség, amit érdemes figyelembe venni. A Fenyő ágy és fenyő ágykeret egy gyermek szobájába sokkal higiénikusabb és könnyebben cserélhető a matrac, mintha szövettel borított heverőt vennénk oda. Ugyanez érvényes ritkábban használt vendégszobákra és nyaralókra. A matracot lefedni vagy cserélni könnyebb és olcsóbb, mintha az egész ágyat kellene. Kevésbé könnyen bújhatnak el bennük a kártevők. Ez csak egyetlen példa a sok közül, de valójában a fenyőbútor kezelése, karban tartása és tisztítása sokszor sokkal kényelmesebb, mint a nagyon modern, ámde kényes bútoroké

Szóval miért válasszak fenyő bútort?

Mert természetes hatású, természetes alapanyagú bútorokról van szó.
Mert Rusztikus és modern hatásúak egyben.
Mert a lakás bármely helyiségében jól mutatnak és nagyon jól vegyíthetőek más bútordarabokkal is.
Mert könnyű karban tartani őket.
Mert különleges erezetükkel biztosan minden egyes darab egyedivé válik.