Problémád van a szexxel? Elmondjuk, kihez fordulhatsz!

A szexualitást érintő problémák életkortól függetlenül, bárkinél felüthetik a fejüket. 

A túlzó belső gátlások, a szexhez és annak természetes aspektusaihoz kapcsolódó szégyenérzet könnyen ellehetetleníti az együttlétek élvezetét, szélsőséges esetben akár még magukat az együttléteket is. 

A társadalom szexhez való viszonyulása jelentős szerepet játszik az azzal kapcsolatos problémák kialakulásában, hiszen a szégyenérzet sem a semmiből jelentkezik.
De hogy mégis mit tudsz tenni, ha azt tapasztalod, hogy egyszerűen nem tudod elengedni magad a szex során? Ha szeretnél egy kicsit nyitottabb lenni, ha szeretnéd gondtalanul élvezni a szexet annak minden természetes, ösztönös mozzanatával együtt?

Talán érdemes lehet felkeresned egy szexuális fejlesztőt. 

Magyarországon több szexuális fejlesztő is működik, akik komoly tapasztalattal és megfelelő szakmai képzésekkel a hátuk mögött megfelelő segítséget és iránymutatást tudnak nyújtani számodra problémád megoldásában. 

Mivel foglalkozik pontosan a szexuális fejlesztő? 

A szexuális fejlesztő nem összekeverendő a szexuálpszichológussal. Míg a szexuálpszichológus terápiás üléseken beszélget veled, hogy feltárjátok a problémák lelki, belső okait, majd együttesen megoldást keressetek a konfliktusok oldására, addig a szexuális fejlesztő a probléma helyett a gyönyörszerzésre koncentrál. 

A szexuális fejlesztőnek nem célja, hogy elemezzen és nem is a probléma felől közelíti meg a helyzeted, ezek helyett olyan gyakorlati módszerek elsajátításában segít, melyekkel könnyebben ellazulhatsz mentálisan és testileg egyaránt, hogy átadd magad a szex egyszerű élvezetének. Ezzel a megközelítéssel a fejlesztés nem oldja a szexet övező belső konfliktusokat, hanem új mintákat kialakítva segít felülírni azokat. 

A szexuális fejlesztés ideális lehet, ha kellemetlennek érzed, hogy beszélj gátlásaidról, mégis szeretnél iránymutatást és segítséget kapni ahhoz, hogy felülkerekedj rajtuk. Mindezt egyéni de akár páros, vagy csoportos fejlesztési alkalmak keretében is. 

Ha szívesebben olvasnál részletesebben a témáról, keresd fel a kekesreka.com weboldalt.