5 ok, amiért mindenképp ajánlott a légzésfigyelő

légzésfigyelő

A babavárás során az egyik legfontosabb babaholmi, amit szinte minden család megvásárol, a légzésfigyelő. A légzésfigyelővel kapcsolatban két nagy táborra szakadnak a szülők: az egyik tábor felesleges pénzkidobásnak tartja a légzésfigyelők használatát, míg a másik (és ők vannak többen) el sem tudják képzelni, hogy ne szerezzenek be egy ilyen készüléket.

Cikkünkben anélkül, hogy szándékunk lenne bárkit is rávenni a készülékek megvásárlására, összegyűjtöttük azokat az érveket, amik a légzésfigyelők mellett szólnak.

1) Életet menthet

Igaz, a légzésfigyelő nem képes beavatkozni, ha a bababával légzési gondok vannak, de ha a szülők egyébként felkészültek, akkor már a probléma jelzésével is hozzájárulhat ahhoz, hogy a kisbaba kárt szenvedjen, netán tragédia történjen a légzés kimaradásából.


2) Figyel helyetted is

Kivitelezhetetlen az, hogy a szülők a nap 24 órájában felügyelet alatt tartsák gyermeküket. Még akkor is megoldhatatlan ez, ha a gyermek ágya a szülőké mellett van. Az apa nap közben dolgozik, az édesanya pedig a kisgyermek mellett rendkívül kimerült. A légzésfigyelő azonban nem fárad el, bekapcsolt állapotában éjjel-nappal ügyeli a gyermek légzőmozgását.


3) Hatalmas terhet vesz le a vállról

Rengeteg szülő számol be arról, hogy el sem tudták volna képzelni életüket légzésfigyelő nélkül. A készülék hatalmas terhet vesz le a szülők válláról, megnyugtatva őket, hogy ha bármi baj van, arról rögvest tudomást szereznek majd, így az éjszaka folyamán ők is nyugodtabban pihenhetnek.4) A megfázásos tüneteknél is hasznos lehet

A készülékeket akár 1 évnél idősebb gyermek alatt is lehet üzemeltetni. Hasznos lehet például, ha a gyermek valamely légúti megbetegedésben szenved és nehezen kap levegőt.


5) Jól jöhet majd a későbbi gyermekeknél is

A légzésfigyelő élettartama jóval túlmutat azon, mint amennyi ideig egy gyermek estén használandó. Így ha a gyermek már elég nagy, hogy ne legyen szüksége a készülékre egyszerűen csak félre teheted azt a később születendő gyermekeid számára. Vagy akár el is adhatod.