5 különleges munka, amit drón segítségével lehet végezni!

Napjaink legismertebb technológiai újításai közé tartoznak, azok a mikro repülési berendezések, közismertebb nevén drónok, amelyek segítségével automatizált feladatokat, nehezen végezhető munkafolyamatokat látunk el. Természetesen az emberi munkaerő többségüknél még elengedhetetlen, de a folyamatok többsége, szinte teljesen automatikusan, egyes részei pedig teljesen maguktól működnek.

Íme néhány munkakört, ami a drónok megjelenésekor alakult ki, vagy lett jóval egyszerűbb!

1.) Esküvői drón fotózás

Életünk legszebb napjait, így az esküvőt is szeretjük leginkább dokumentálni, ennek köszönhetően a legtöbb esküvőn hivatalos fotós is részt vesz, akinek  a dolga az esemény teljeskörű megörökítése. Régebben 1-1 kézi fényképező elegendő volt ennek ellátására, manapság már a szertartások ideje alatt drón segítségével rögzítenek fényképeket, illetve készítenek légi felvételeket speciális nézőpontokból, ezáltal még látványosabbá téve az ott történteket.

2.) Mezőgazdasági Drón pilóta

Azon fejlődő gazdaságokban, ahol felismerték az idő fontosságát és a területek adta lehetőségek hibáit, azok pontosan tudják, hogy mekkora mértékben tud segíteni egy drónós bevizsgálás az adott termőterületen. Ehhez alapvetően több oldalról is szükség van emberi felügyeletre, ugyanis a drón általi vizsgálatok értékeléséhez, az ott látható információk átadásához, akár növényorvosi vélemény is szükséges. Viszont az irányítást és kezelést, valamint a drón útvonalának meghatározását a mezőgazdasági drón pilóta is tökéletesen el tudja látni, valamint az ott látható adatokról is tud általános tájékoztatást biztosítani a gazdának.

3.) Ingatlan drón pilóta

Számos ingatlaniroda és értékesítő, valamint beruházó-építő cég dolgozik drónokkal és segíti értékesítését azáltal, hogy sokkalta nagyobb betekintés enged a vásárlóknak a környék, a település, valamint maga az ingatlan vizsgálatára is, mivel olyan felbontású és minőségű videókat és fényképeket tud készíteni a környékről, valamint az ingatlanról, mintha mi magunk is a helyszínen volnánk.

4.) Földmérés és drónok

A manapság használt drónok többsége már olyan kamera rendszerrel és gps koordináta meghatározására is alkalmas szoftverrel van felszerelve, amely segítségével, akár a terület mérés, földmérés és kitűzés is lehetséges.

5.) Ablak tisztítók, tető takarítás drónnal, olyan magaslati munkák, mint például egy felhőkarcoló, esetleg magasabb iroda épületek takarítása eddig pusztán emberi munkaerővel volt ellátva, viszont manapság már, akár házunk tetejét is meg tudjuk takarítani, az olyan szórófejes drónokkal, amelyekben speciális adalékok vannak, amelyek oldják a szennyeződéseket.