Kinek ajánlott az almaecet?

Az almaecet bizonyítottan pozitívan hat az emésztésre, a közérzetre és az energiaszintre egyaránt, ezért fogyasztása a legtöbb ember számára ajánlott.

Mi miatt jó az almaecet?

Az alamecet rengeteg betegség esetén tudja segíteni a gyorsabb gyógyulást, köszönhetően a benne található ecetsavnak.

Kinek ajánlott az almaecet fogyasztása?

1.) Aki rendszeresen küzd gyomorégéssel
Az ecetsav PH értéke nagyjából olyan magas, mint a gyomorsavnak, ezért gyors gyógyulást hozhat gyomorégés esetén.
Bár kevesen tudják, a legtöbb estben segít, ha savas állapotra savasat fogyasztunk.

2.) Szinte mindenkinek 50 év felett
Az idősödés előrehaladtával a gyomor PH értéke egyre lúgosabb lesz, ezért 50 év felett egyre több savra van szükségünk, hogy az emésztésünk hatékonysága megmaradjon. Kellő savasság nélkül a szervezet nem tudja lebontani a fehérjéket és nem tudnak felszívódni az fontos ásványi anyagok sem.

3.) Aki epekővel, fogköveseféssel, vesekővel küzd
Az epekő, fogkő és vesekő sok esetben a túl lúgos szervezet tünete. Aki ezekkel a problémákkal küzd, annak érdemes lehet naponta almaecetet fogyasztania.

4.) Aki rendszeresen ki van téve a stressznek
Manapság rengeteg stresszhatásnak vagyunk kitéve a mindennapokban. A stresszhormom, a kortizol pedig ellúgosodáshoz vezethet. Ezért ha stresszes a munkád, az almaecet hatása rengeteget segíthet neked.

5.) Akinek rendszeresen begörcsöl a láma, vagy rángatózik a szeme
A lábba váratlanul beálló görcs, vagy a szemrángás szintén jelezheti a szervezet ellúgosodását, ezeket a tüneteket az almaecettel megszüntethetjük.

6.) Aki magas vérnyomással, extrém fáradékonysággal, vagy szívritmuszavarral küzd
A lúgos állapot következménye a káliumvesztés, amely a fenti tüneteket produkálhatja. Ezért ha ezek közül akár csak egyet is észleltél magadon, érdemes lehet kipróbálnod az almaecetet.

7.) Aki magas koleszterinszinttel küzd
Kutatások bizonyították az almaecet koleszterincsökkentő hatását, ezért magas koleszterin esetén is megér egy próbát.

8.) Aki cukorbetegséggel küzd, vagy magas a szénhidrátbevitele
Az almaecetet érdemes cukorbetegeknek is alkalmazniuk, illetve azoknak, akik túl sok cukrot, szénhidrátot fogyasztanak nap-mint nap. Számos kutatás foglalkozott már az almaecet koleszterincsökkentő hatásával. Ha a fenti csoportok közé tartozol, étkezés előtt fogyassz almaecetet.

9.) Aki fogyni szeretne
Az almaecettel mindezeken túl még fogyni is lehet. Ez a természetes csodaszer csökkenti a vércukorszintet, fokozza az anyagcserét és csökkenti az étvágyat.
Ha pedig mindez még nem lenne elég, támogatja a testet abban, hogy minél kevesebb zsírt tároljon el a szövetekben.

Hogyan kell fogyasztani az almaecetet?

Egy pohár vízben keverj el 1-2 evőkanálnyi almaecetet, ha szeretnéd, adhatsz hozzá egy kis édesítőszert, vagy akár mézet is.

Ajánlott az alamecetet étkezés előtt fogyasztani, de ha az étkezés után úgy tapasztalod, hogy nagyon tele vagy, bátran fogyaszthatod étkezés után is, az emésztés támogatására.

Hogyan válassz a boltok polcairól?

Lehetőleg válassz természetes erjesztésű almaecetet. Emellett annál jobb az almaecet, minél kevésbé szűrt: ha az üveg alján üledéket látsz, jó minőségű almaecet van előtted, amiben sok a tápanyag és a probiotikum is.