Szentendre kirándulás

A Duna partján fekvő, mediterrán stílusú Szentendre Magyarország egyik legbájosabb városa, a főváros lakóinak kedvenc helyszíne, és a legtöbb külföldi túracsoport és osztály kötelező kihagyhatatlan helyszíne.

Macskaköves utcák, pasztellszínű barokk nyaralók, megújuló Duna-korzó, ülőteraszok, gyalogos és gyermekbarát városközpont. Hétköznap ideális, de hétvégén nagyon zsúfolt. A város története A város történetét elsősorban a törökök elől ide menekült szerbek határozzák meg.

Az első hullám az 1389 -es rigomezei csata után volt, majd miután a törökök is elfoglalták és megsemmisítették Szent Andrét a 17. században. s. A 19. század végén a felszabadult városokba ismét megérkeztek a délen letelepedett szerbek. A XVIII-XIX sokat köszönhet nekik. Században épült, és még mindig tipikus déli városi táj.

XX. A 16. században a művészek is felfedezték ezt az egyedülálló és napos várost, ahol egymás után művésztelepeket és kolóniákat hoztak létre. Továbbra is aktív, főleg művészeti élet a városban, bár sajnos régi fénye elhalványul. Sok múzeum és galéria csak rövid ideig tart nyitva, sőt a mindig népszerű Kovács Margit múzeum is küzd a látogatószám csökkenésével.

Séta a városban

Skanzen kívül a városnak nincsenek igazi nagy látnivalói, és céltalan sétái, különleges hangulata és lángjai egyaránt megérnek egy látogatást. Ha érdeklik a különleges vallási emlékek, érdemes felkeresni az egyik ortodox templomot.Látogathatunk a belgrádi görög templomba vagy az ún. De ez a legkisebb zsinagóga Magyarországon is.

A város központja a Fő tér. Innen a Dumtsa Jenő utca éttermeinek nagy részét találjuk. Innen érjük el a központot a HÉV állomásról. A térről észak felé a Bogdányi utca elsősorban a Ajándéktárgy -árusok, és kelet felé. Néhány lépés. A másik irány egy rövid sétával felmenni a Templom -hegyre. A központ nagy része sétálóutca, és teljesen biztonságos gyerekkel sétálni, bár a kavicsok miatt a babakocsi kiállja a próbát.